Inleiding

Deze site is in ontwikkeling, de documenten, verslagen en foto's worden aan de site toegevoegd.

De interesse van Henk van Dijken is ooit begonnen met de aanschaf van de oorlogsboeken "Bericht van de Tweede Wereldoorlog". Daarna heeft een oude buurman in Coevorden hem definitief over de streep getrokken. Hij had zelf nog een hoop materiaal van de oorlog wat van Dijken kon krijgen. Hierna is het verzamelen van serieuze documentatie begonnen.

Romans over de oorlog zul je bij Henk dan ook niet vinden. Voorwerpen verzamelt hij ook niet. Het gaat Henk zuiver om documentatie, feiten die op waarheid berusten. Maar echt zelf op onderzoek gaan, doet de verzamelaar niet.

Van Dijken is van mening dat alles wel zo ongeveer beschreven en gedocumenteerd is. In de loop der jaren heeft hij wel heel wat materiaal verzameld. En diegene die van dit materiaal gebruik wil maken is bij hem van harte welkom.

Zijn archief staat open voor iedereen. Via www.herdenking.nl zal een gedeelte gepubliceerd worden. Natuurlijk mag men hem mailen, schrijven of bellen met vragen over onderwerpen. Er zal dan gekeken worden of er materiaal betreffende het onderwerp aanwezig is.

Met dank aan:

Henk van Dijken
Frankrijkstraat 8
7742 CR Coevorden
tel: 0524512468
email: henkvandijken@herdenking.nl


Last update: 28-05-2006 by www.herdenking.nl